Известие

Collapse
No announcement yet.

Слабо парно

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Днес след измерване с термометър в духалките се оказва, че няма проблем с клапата топло/студено.
    При напълно загрял мотор, -4* на външния въздух и положение крака, температурата на въздуха на предното стъкло и в краката беше 63* което е много добре. На задните духалки едва 42*.
    При положение крака и лице на средните и задните духалки 38*.
    При положение само лице 62*.

Поради някаква причина на средните и задните духалки при определени позиции подава въздух с по-ниска температура.
    Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
    Opel Astra J
    ex:
    Alfa Romeo 164 2.5TD
    Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
    Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Правил ли си подобни измервания при атмосферката?

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

По мои наблюдения каквото и положение на клапите на разпределение да е зададено, винаги духа през задните духалки макар и доста по-слабо заради разстоянието.
        При положение крака и средни духалки през средните духа по-слабо отколкото положение само средни.
        Така излиза че проблем с парното нямаш, сигурен съм че ако направиш същите измервания лятото на климатик разликите в температурите ще са подобни.
        Alfa Romeo 166 2.4JTD 136hp - 2000

Comment

Абсолютно нормално да духа отзад доста по-студено.
          Но при -4 градуса, вентилатора на средна сила, то изходящия въздух трябва да е около 10 градуса под температурата на антифриза по принцип. Това ако всичко по системата е изрядно и си сигурен най-вече в качеството на радиатора.
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Днес ще мерим и на другата.
            Разлика само 10 градуса не е ли малко? Все пак замерванията са правени при макс. 2000 оборота на мотора - демек няма дебит много на водата.
            Аз мерих вчера попътно на Капата - при 100 км/час и -7 външна - 61 градуса на духалките при челното стъкло, около 80-85 на мотора. Повече не пожела.
            Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
            Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
              Днес ще мерим и на другата.
              Разлика само 10 градуса не е ли малко? Все пак замерванията са правени при макс. 2000 оборота на мотора - демек няма дебит много на водата.
              Аз мерих вчера попътно на Капата - при 100 км/час и -7 външна - 61 градуса на духалките при челното стъкло, около 80-85 на мотора. Повече не пожела.
              При -7 не съм мерил и не мога да ти кажа. И не казваш силата на вентилатора. Ако е бил на макс, то може и да е ОК това.
              Но при точно 0 градуса, то изходящия въздух от централните духалки на таблото ми е около 3-4 градуса под темп-а на антифриза. При средна сила на вентилатора. При макс сила на вентилатора го сваля до към 15 градуса разликата.
              Може утре да премеря, защото ще бъде около тази температура сутринта (-7) и да споделя резултата ако е интересно. То и на мен ще ми бъде интересно де.
              A20DTH ЖТД ама не баш
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Силата средна или леко надолу. То е от значение и колко време се чака де - въздуховодите докато се затоплят... Днес реално замерване на температурата на въздуха в колата, на пасажерската седалка - старт при -13, 15 на финала след 30-на минути пътуване.

Боби ще напише на туинспарка какво мерихме днес.
                Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Значи на Т.С-ка максимална температура на предното стъкло 68* при същата сила на вентилатора и -6* на външния въздух.

При положение крака и стъкло на задните духалки 52*
                  При положение крака и лице 53* на средната духалка
                  При положение само лице - 63*

Не знам на какво се дължи, но в междинните положения на клапите на средните и задните духалки има много по-добро парно.
                  Opel Astra J
                  ex:
                  Alfa Romeo 164 2.5TD
                  Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Като изключим разликата в температурите при средните духалки между двете коли, разлика в силата на струята усеща ли се?

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Не, не ми е направило впечатление.
                      Opel Astra J
                      ex:
                      Alfa Romeo 164 2.5TD
                      Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Голяма разлика има при двете коли на средните духалки,интересно каква е причината?

Comment

Според мен проблема идва от разминаване на положенията на тези две клапи
                          Attached Files
                          Last edited by Boby; d.m.y г., 23:16.
                          Opel Astra J
                          ex:
                          Alfa Romeo 164 2.5TD
                          Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Днес при -10 градуса на въздуха, максималния изходящ въздух от духалките ми беше 75 градуса. Това при 88 градуса на антифриза и средна сила на вентилатора.
                            На максимална сила на вентилатора изходящия въздух спадна до 67 градуса и за няма една минута колата се охлади до 84 градуса и съответно изходящия въздух започна да пада пропорционално.
                            На около 20-тата минута (или 5-тия километър) в колата сe достигна зададената температура (20,5 градуса) и духалките поддържаха около 60 градуса на изходящия въздух.

п.п. Тестовете не са правени на 166-ца, като информация, но все пак да дам някакви данни.
                            Last edited by BO; d.m.y г., 09:23.
                            A20DTH ЖТД ама не баш

Comment

На мен ми се вижда нормално.При "големите" степени на вентилатора и доста ниските температури навън е нормално да се отнеме от температурата на охл.течност.Така или иначе,веднъж стоплено купето,няма смисъл от "високите" степени на вентилатора.И за колата ще е по-добре.
                              BMW 318ti '96

Comment

Working...
                              X